perjantai 11. huhtikuuta 2008

Harraste Oy:n ostoskierros

Tulipa käytyä taas Harrasteessa Tampereella ties monettako kertaa. Onneksi Tampere on lähellä opiskelupaikkakuntaani niin siellä tulee käytyä usein. Tällä kertaa oli ostoslistalla muutama Humbrollin maali, ruohomattoa tulevaan Airacobra-dioraamaan ja Humbrollin nestemäistä liimaa(sitä melkein yhtä juoksevaa kuin vesi). Tuota viimeistä ostosta tuli kokeiltua koulussa ja huomasin, että se on erinomaista liimaa. Ei tuhri niinkuin neula/tuubiliima ja pystyy annostelemaan tosi pieniä määriä. Ainoana haittapuolena on liiman nopea haihtuminen. Suosittelen ko. tavaraa jos ette ole vielä sitä kokeillut.

Harrasteesta sen verran, että palvelu oli taas mukavaa ja malleja oli hyllyt täynnä, mutta itseäni vähän aina harmittanut liikkeen suhteellisen korkeat hinnat verrattuna muihin askartelu- ja malliputiikkeihin. Toivottavasti laskevast hintoja tulevaisuudessa.

Bongasin jopa uunituoreen Zvezdan 1/35 GAZ-MM:n Harrasteeseen juuri tulleista malleista. Hinta oli tässä mallissa suht. huokeinen. Lisätietoa täältä ko. kuorma-autosta: http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=ZVE3574

torstai 10. huhtikuuta 2008

Päivityksiä blogiin

Lisäilen jatkuvasti päivityksiä blogiini. Mitä mallikauppohin linkkeihin tulee niin olen ottanut vain parhaimpia liikkeitä listaan mitkä ovat luotettavia kauppoja joissa on laaja valikoima ja ovat edullisia.

keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Kirja-arvostelu: F.A.Q.: Frequently Asked Questions on AFV Painting Techniques by Miguel Jimenez


Oletko halunnut tehdä maakalustomallisi kuin ammattilainen? Haluatko viedä mallailutaitosi uudelle tasolle? Jos vastasit kyllä niin sinun täytyy hankkia tämä kirja.

Yli 200 sivuinen kirja on täynnä värikuvia erilaisten mallien maalaus-ja vanhennustekniikoista. Kirjan ydin on, että itse kirjoittaja on laatinut mallareiden usein pohdituttavat kysymykset, kuten:"Kannattaako malli pohjamaalata?" ja laatinut siihen yleispätevän vastauksen omalta näkökulmasta, mutta erittäin pätevästä sellaisesta. Siihen juuri kirjan otsikkokin viittaa: FAQ=Frequently Asked Questions eli suomeksi UKK=Usein Kysytyt Kysymykset.

Kirjan alkuosiossa kerrotaan mitä tarvikkeita tarvitaan, että voidaan vähintään rakentaa Miguel Jimenezin kaltaisen mallarin malleja. Työkaluesittelyn jälkeen kirjoittaja siirtyy mallien maalausten perusteisiin ja sitä kautta käsittämättömiin vanhennustekniikoihin ja kikkoihin. Kirjan lopussa on laaja kuvagalleria kirjoittajan tekemistä malleista, ja nämä kaikki värikuvina. Kirja luo lukijalleen erittäin selvän prosessin mallien vanhennuksista, mutta vähän väliä kirjasta huokuu MIGin patentoimien tuotteiden pakkomyynti.

Yhteenveto:

Suosittelen kirjaa kaikille maakalustosta kiinnostuneille, jotka haluavat oppia uusia ja näyttäviä vanhennustekniikoita ja saada mallit näyttämään yhä realistisimmilta. Jos kuintenkaan rahkeet ei riitä sellaisiin suorituksiin niin ainakin kirjasta saa visuaalista nautintoa tuutin täydeltä.

Arvosana: 10


Kirjan tiedot:

Kirjoittaja: Miguel Jimenez
Kustantaja: Andrea Press
Sivuja: 250 , pehmeäkantinen
Kieli: Englanti
ISBN-10: 849652762X
ISBN-13: 978-8496527621

Kotisivut: http://www.migproductions.com

Kouluprojekti: oma huone.

Koulussa teen pienoismallia 1/20:een omasta kämpästäni. Tämän työn aloitin noin 3 viikkoa sitten. Nyt olen saanut tehtyä malliin seiniä ja lattiaa. Malli tulee olemaan huone jonka ulkopinnat joutuu detailjoimaan. Tässä vaiheessa huomautuksena, että huoneen väliseinät eivät ole realistiset elementtiseinät vaan siinä on käytetty omakotitalon seinän rakennuskonseptia.



Kuva huonemallin lattiasta. Pohja on 5 millin vaahtoPVC-levyä ja päälle on liimattu "laminaattilattia" printatusta paperista. Paperissa on lattian kuvio joka on tehty Photoshopilla.



Mallin seinä ja "tapetit". Seinä on vaahtoPVC:tä ja tapetti on kuvioitua akvarellipaperimassaa tjms. Tapetti on maalattu valkoisella pohjamaalilla koska siinä oli kuvioita. Paperi leikattiin 4 cm tapettisuikaleiksi joka vastaa 80 cm tapettistandardia ja se liimatiin vaahtomuoviin 3M:n tarrapaperilla.



Tapetissa on tarrapaperi. Paperissa on liimaa joka suojattu paperilla ja kun paperi otetaan pois, jää pelkkä liima-aines jäljelle ja se toimii liimana. Ei tuhri kuin tavallinen liima ja on siisti.



Seinät käännetään toisinpäin ja leikataan ylimääräinen tapetti pois käyttäen seinän reunaa hyväksi.



Seinät joudun detailjoimaan myös ulkoakäsin joten tein fiktiivisen rakenteen seinän ulkopuolelle tyypillisestä "kakkosnelos"tukirakenteesta ja "eristeenä" toimii uretaanilevy.



Ulkopuolen elementti ja pinnan kuvio. Seinä on vasta pohjamaalattu. Seinä on 15 mm vaahtoPVC:tä myös.



Ulkopinnan tekstuuri muistuttaa graniittikiveä vielä tässä vaiheessa, mutta oikeassa talossa se on ruiskutettua sementtiä joka maalattu vaaleanruskeaksi. Tiiliharkkotekstuuri on kaiverettu viivainta käyttäen kaivertimella ja sen jälkeen siihen laitoin 50% erikeeper/50% Renofix-laastia, jonka töpötin pintaan kovalla pensselillä.








Blogi avattu

Tervetuloa Munkki models blogiin. Tämä blogi käsittelee pienoismallailua niin harrastuksena kuin ammattina. Blogin sisältö tulee koostumaan omista projekteistani, arvosteluista(mallien, kirjojen, työkalujen yms.), malliuutisista jne. Eli kaikki mahdollinen mallailusta ja vielä SUOMEKSI!

Toivottavasti nautit blogistani ja löydät vinkkejä mallailuun!

Testipostaus

Ja nyt on perustettu blogi!
Melko siistiä, what?