torstai 1. toukokuuta 2008

Model Exposta 2008

Tuli sielläkin nyt käytyä 25-27.4. 2008. Näin matkasi mallini näyttelyyn:



Oli mukavat messut kyllä loppujen lopuksi. Tuli tavattua monta mallaria niin Pm.net kuin IPMS:n kautta.
Muovimallikilpailu oli todella kova. Mallit olivat korkealaatuisesti tehtyjä ja ennakkoon ei voinut sanoa että mikä malli voittaisi varmasti. Allekirjoittaneen mallit pääsivät 20 parhaan joukkoon sarjassa lentokoneet 1/50 ja suuremmat. Olin hieman pettynyt tietysti tuloksesta, mutta ei sille voinut mitään. Ensi vuonna paremmin sitten.
Mukava lisä oli messuilla IPMS:n teltta jossa sai juoda kahvit ja jutustella. Malleja oli siellä teltasssa joka nurkassa mikä oli positiivinen näky:). Muovimallitarjonta oli taas laaja niin kuin aikaisemmillakin kerroilla. Kuivalaisen kaupalle kiitokset kun herra K. oli tuonut minun tilaukseni sinne. Todella mukavan alennuksen sain tuotteista. Ei voi muuta kuin kiitellä herra K:n toimintaa!


Model Expo 2008 tulokset

maanantai 28. huhtikuuta 2008

Mielenkiintoinen uusvanha vanhennustekniikka

Plastic Pix -sivustoa selaillessani törmäsin tähän:

http://www.network54.com/Forum/47751/message/1209305263/WIP%232+Spitfire+Mk.Vb+-+RF-D

Aikas hieno, eikö?

En muista nähneeni tuota "vanhaa" menetelmää ww2-koneissa. Modernissa kalustossa tuo on tuttu kikka. Ideana on saada kulunut, epäsäännöllisesti haalistunut maalipinta. Toteutus tapahtuu seuraavasti: Malli maalataan vaalealla sävyllä, joko harmaalla tai valkoisella, sen jälkeen maalataan täpliä pohjasävyä tummemmalla. Esivarjostuksen jälkeen maalataan ohuesti naamiomaalaus, laikut ja esivarjotus näkyy naamiomaalauksen alta. Kuten linkin kuvista näkyy.

Saas nähdä minkälainen on mallin lopputulos!