keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Kouluprojekti: oma huone.

Koulussa teen pienoismallia 1/20:een omasta kämpästäni. Tämän työn aloitin noin 3 viikkoa sitten. Nyt olen saanut tehtyä malliin seiniä ja lattiaa. Malli tulee olemaan huone jonka ulkopinnat joutuu detailjoimaan. Tässä vaiheessa huomautuksena, että huoneen väliseinät eivät ole realistiset elementtiseinät vaan siinä on käytetty omakotitalon seinän rakennuskonseptia.



Kuva huonemallin lattiasta. Pohja on 5 millin vaahtoPVC-levyä ja päälle on liimattu "laminaattilattia" printatusta paperista. Paperissa on lattian kuvio joka on tehty Photoshopilla.



Mallin seinä ja "tapetit". Seinä on vaahtoPVC:tä ja tapetti on kuvioitua akvarellipaperimassaa tjms. Tapetti on maalattu valkoisella pohjamaalilla koska siinä oli kuvioita. Paperi leikattiin 4 cm tapettisuikaleiksi joka vastaa 80 cm tapettistandardia ja se liimatiin vaahtomuoviin 3M:n tarrapaperilla.



Tapetissa on tarrapaperi. Paperissa on liimaa joka suojattu paperilla ja kun paperi otetaan pois, jää pelkkä liima-aines jäljelle ja se toimii liimana. Ei tuhri kuin tavallinen liima ja on siisti.



Seinät käännetään toisinpäin ja leikataan ylimääräinen tapetti pois käyttäen seinän reunaa hyväksi.



Seinät joudun detailjoimaan myös ulkoakäsin joten tein fiktiivisen rakenteen seinän ulkopuolelle tyypillisestä "kakkosnelos"tukirakenteesta ja "eristeenä" toimii uretaanilevy.



Ulkopuolen elementti ja pinnan kuvio. Seinä on vasta pohjamaalattu. Seinä on 15 mm vaahtoPVC:tä myös.



Ulkopinnan tekstuuri muistuttaa graniittikiveä vielä tässä vaiheessa, mutta oikeassa talossa se on ruiskutettua sementtiä joka maalattu vaaleanruskeaksi. Tiiliharkkotekstuuri on kaiverettu viivainta käyttäen kaivertimella ja sen jälkeen siihen laitoin 50% erikeeper/50% Renofix-laastia, jonka töpötin pintaan kovalla pensselillä.








Ei kommentteja: