keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Kirja-arvostelu: F.A.Q.: Frequently Asked Questions on AFV Painting Techniques by Miguel Jimenez


Oletko halunnut tehdä maakalustomallisi kuin ammattilainen? Haluatko viedä mallailutaitosi uudelle tasolle? Jos vastasit kyllä niin sinun täytyy hankkia tämä kirja.

Yli 200 sivuinen kirja on täynnä värikuvia erilaisten mallien maalaus-ja vanhennustekniikoista. Kirjan ydin on, että itse kirjoittaja on laatinut mallareiden usein pohdituttavat kysymykset, kuten:"Kannattaako malli pohjamaalata?" ja laatinut siihen yleispätevän vastauksen omalta näkökulmasta, mutta erittäin pätevästä sellaisesta. Siihen juuri kirjan otsikkokin viittaa: FAQ=Frequently Asked Questions eli suomeksi UKK=Usein Kysytyt Kysymykset.

Kirjan alkuosiossa kerrotaan mitä tarvikkeita tarvitaan, että voidaan vähintään rakentaa Miguel Jimenezin kaltaisen mallarin malleja. Työkaluesittelyn jälkeen kirjoittaja siirtyy mallien maalausten perusteisiin ja sitä kautta käsittämättömiin vanhennustekniikoihin ja kikkoihin. Kirjan lopussa on laaja kuvagalleria kirjoittajan tekemistä malleista, ja nämä kaikki värikuvina. Kirja luo lukijalleen erittäin selvän prosessin mallien vanhennuksista, mutta vähän väliä kirjasta huokuu MIGin patentoimien tuotteiden pakkomyynti.

Yhteenveto:

Suosittelen kirjaa kaikille maakalustosta kiinnostuneille, jotka haluavat oppia uusia ja näyttäviä vanhennustekniikoita ja saada mallit näyttämään yhä realistisimmilta. Jos kuintenkaan rahkeet ei riitä sellaisiin suorituksiin niin ainakin kirjasta saa visuaalista nautintoa tuutin täydeltä.

Arvosana: 10


Kirjan tiedot:

Kirjoittaja: Miguel Jimenez
Kustantaja: Andrea Press
Sivuja: 250 , pehmeäkantinen
Kieli: Englanti
ISBN-10: 849652762X
ISBN-13: 978-8496527621

Kotisivut: http://www.migproductions.com

Ei kommentteja: